Pmu en wenkbrauwen

Permanente make-up door Daniela

“Natuurlijk ogende, elegant gevormde wenkbrauwen zijn de omlijsting van een prachtig schilderij”. Het probleem is echter dat de perfecte wenkbrauwen niet altijd te bereiken zijn met shapen en epileren of andere thuisverzorging methoden. Onregelmatige haargroei, haaruitval of medische behandelingen kunnen resulteren in minder haar dan we nodig hebben om die prachtig gedefinieerde, zacht gebogen wenkbrauwen te krijgen. Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom micropigmentatie nog steeds zo’n populaire behandeling is voor vrouwen die op zoek zijn naar de mooiste wenkbrauwen.
 
Wat is micropigmentatie?
Micropigmentatie (ook wel semi-permanente make-up genoemd) is een niet-invasieve cosmetische behandeling waarbij pigment in de huid wordt aangebracht, meestal op de wenkbrauwen of hoofdhuid. Het kan ook worden gebruikt voor kleurcorrectie van de lippen of een eyeliner als een vorm van semi-permanente oogmake-up. Micropigmentatie wordt uitgevoerd met een tatoeage-achtig apparaatje dat in de huid dringt om verschillende kleurpigmenten aan te brengen. Micropigmentatie is ook een procedure waarbij natuurlijke/hybride pigmenten op microschaal in de natuurlijke huidlaag worden geïmplanteerd. 
 
Wat kun je verwachten en hoe is de procedure?
Nu er definities en uitleg is gegeven, gaan we het hebben over je eerste bezoek. Deze stap-voor-stap gids moet je op je gemak stellen, zodat je je mentaal kunt voorbereiden op de procedure.
 
stap 1 – Gesprek & Natuurlijke Wenkbrauw Analyse
We beginnen met te kijken naar wat je op dit moment hebt en bepalen de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Dit geeft ons een idee van hoe we de procedure gaan aanpakken en welke resultaten je kunt verwachten. Het is een goed idee om naar je afspraak te komen met je wenkbrauwen opgemaakt zoals je ze normaal zou hebben, zodat we kunnen zien wat je voorkeuren zijn.
 
We maken graag foto’s voor, tijdens en na de procedure zodat we ons startpunt kunnen volgen en de voortgang op verschillende punten onderweg kunnen vergelijken.
 
Stap 2 – Metingen
De volgende stap is het opmeten van de positie van je nieuwe wenkbrauwen met behulp van een liniaal of schuifmaat. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en wat het beste bij je gezicht past.
 
Tijdens ons consult hebben we vastgesteld welke uiteindelijke look je wilt bereiken; of je een natuurlijke look wilt of een meer intense afwerking. Hoe dan ook, we streven naar een mooie en natuurlijke look. 
 
P.S. We besteden vrij veel tijd aan deze stap omdat het belangrijk is dat je het goed doet. Je wenkbrauwen blijven ongeveer een paar jaar zitten, dus we zijn super voorzichtig om dit 100% goed te doen.
 
Stap 3 – De kleur mengen
Ook dit is weer besproken tijdens je consultatie, waarbij we de beste kleur voor je nieuwe wenkbrauwen hebben bepaald. De juiste kleur past perfect bij je natuurlijke tinten. Zodra we de juiste tint hebben gemengd, controleren we of je tevreden bent met de kleur en kunnen we verder gaan.
 
Stap 4 – Micropigmentatie Proces
Dit is meestal het deel waar onze klanten een beetje nerveus van worden! 
 
Je moet je niet te veel zorgen maken over de pijn. Iedereen heeft een andere pijngrens, maar over het algemeen is de sensatie gewoon een vervelend krasje waar je lichaam zich snel aan aanpast. Je zult waarschijnlijk niezen en een loopneus krijgen! 
 
De huid wordt voor de ingreep 15-20 minuten verdoofd en indien nodig wordt er meer verdoving aangebracht.
 
Meestal voelen cliënten een pijn van 2/3 op 10. Sommigen voelen niets. Sommigen voelen niets. Denk eraan dat je comfort belangrijk is, je moet het ons altijd laten weten als je je ongemakkelijk voelt. 
 
Je kunt een lichte druk en het zoemen van de machine verwachten. Je ogen kunnen gaan tranen en je zal waarschijnlijk niezen! Als de lagen klaar zijn, kunnen je wenkbrauwen vrij rood en een beetje ontstoken zijn. Deze roodheid zal na een paar uur verdwijnen.
 
Onthoud ook dat je wenkbrauwen direct daarna ongeveer 40-60% donkerder zullen zijn dan wanneer ze genezen zijn. Ze zien er vrij uitgesproken uit, maar dat zal na een paar dagen vanzelf verdwijnen.
 
Stap 5 – Tijd om te genezen
Op dit moment is het gebied rond de wenkbrauwen als een open wond en moet je het schoon en droog houden om infectie te voorkomen. Verzorging na de ingreep is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je wenkbrauwen. Je krijgt nazorginstructies, waaronder:
 
Houd ze de eerste 24 uur droog, na 3-7 dagen kunnen ze gaan jeuken omdat de huid aan het genezen is, wat heel normaal is – probeer ze niet aan te raken! Het is belangrijk en in geen geval het korstje eraf te halen, laat het vanzelf vallen. 
 
De kleur zal de komende weken verder vervagen als onderdeel van het genezingsproces, maar het uiteindelijke resultaat zal een natuurlijke tint zijn die bij je kleuring past.
 
Stap 6 – Bij Werksessie
Na 4 tot 6 weken zien we je weer voor een tweede sessie om het uiteindelijke effect te bereiken. 
 
Hier bespreken we de resultaten tot nu toe en beslissen we hoeveel je nog wilt bijwerken. Het proces en de nazorg zijn hetzelfde als voorheen – maak ze 24 uur na de behandeling niet nat. 
 
Laten we beginnen!
 
We hopen dat we al je vragen over micropigmentatie om de perfecte semi-permanente wenkbrauwen te krijgen hebben beantwoord. Als je meer wilt weten of een afspraak met ons wilt maken, neem dan contact met ons op. Ook, voorafgaand aan de afspraak, geen alcohol en energiedrankjes 24 uur voor de behandeling en geen koffie 4 uur voor de behandeling. 
 
 
 
Permanente eyeliner is een geweldige duurzame oplossing voor iedereen die vaak eyeliner draagt. Het bespaart je tijd in de ochtend, plus het verbetert je look en zorgt ervoor dat je er 24/7 ‘glammed’ uitziet. 
 
Het gebruikte pigment is heel anders dan tatoeage-inkt en wordt alleen op de eerste huidlaag aangebracht. De kleur is ontworpen om na verloop van tijd te vervagen. Permanente eyeliner kan 3-5 jaar blijven zitten. Dit kan veranderen afhankelijk van leeftijd, levensstijl, huidtype, enz. Zoals bij alle PMU wordt aanbevolen om elke 18 maanden een kleurboost te geven om je liner er fris uit te laten zien. Het is goed te weten dat onze pigmenten geen metalen bevatten. De kleur veranderd niet, maar de intensiteit zal in de tijd minder worden.
 
Hoe lang duurt de nazorg van permanente eyeliner?
De genezingsperiode na permanente eyeliner duurt ongeveer 4-6 weken, maar je hoeft de nazorgroutine niet zo lang te volgen.
 
De nazorg van permanente eyeliner duurt ongeveer 10 dagen, totdat het behandelde gebied door de korst- en schilferfase heen is. Daarna hoef je geen nazorginstructies meer te volgen, maar moet je nog ongeveer 5 dagen geen oogmake-up gebruiken.
 
Permanente Eyeliner Nazorg
 
DAGEN 1 – 3: Maak het gebied niet nat, maar reinig het van tijd tot tijd met een vochtig wattenschijfje.
 
DAGEN 4 – 10: Reinig het gebied met lauw water/zachte reiniger.
 
Kan ik douchen na de permanente eyeliner behandeling?
 
Ja, je kunt douchen na de behandeling, maar neem geen lange douche want de stoom kan je eyeliner aantasten. Douche zo snel mogelijk.
 
Je moet stoom en overmatig zweten ook onder andere omstandigheden vermijden, dus geen stoombaden of sauna’s.
 
Mag ik mijn gezicht wassen na de permanente eyeliner behandeling?
 
Ja, je mag je gezicht wassen als je voorzichtig bent. Je moet voorzichtig zijn en niet over het behandelde gebied wrijven. De beste optie is om het zachtjes schoon te maken met een nat wattenschijfje, waarbij je het behandelde gebied vermijdt. Na 3 dagen kun je je gezicht wassen zoals je gewend bent, maar vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.
 
Kan ik contactlenzen dragen na de permanente eyeliner behandeling?
 
Je mag tot ongeveer 5 dagen na je permanente eyeliner behandeling geen contactlenzen dragen. De nazorgperiode van de permanente tatoeage eyeliner brengt wat zwelling, jeuk en trekkerigheid met zich mee, dus het dragen van contactlenzen kan ongemakkelijk zijn totdat alles tot rust is gekomen.
 
Waarom heb ik de eerste touch-up nodig?
 
Als de huid herstelt, gaat een deel van het pigment verloren door schilfering en doordat het lichaam de vreemde substantie verwijdert. Het verloren pigment wordt aangevuld bij de touch-up, waar het meer kleur toevoegt en de vorm kan veranderen als je het dikker wilt.
 
Als je klaar bent met de nazorg heeft permanente eyeliner nog steeds wat tijd nodig om te genezen, dus de touch-up wordt gepland na ongeveer 6 weken na de eerste applicatie.
Eyeliner boven

Lippen micropigmentatie (full lips)

Je lippen opmaken met make-up is iets waar veel mensen nooit de deur voor uit gaan. Of het nu gaat om een lippenstift of een pure lipgloss die zorgt voor een ‘your-lips-but-better’-look, opgemaakte lippen zien er geweldig uit – totdat ze dat niet meer zijn. Gewone lip makeup staat erom bekend dat het maar heel kort blijft zitten, wat de advertenties ook beloven.
 
Daarom nemen zoveel mensen lip micropigmentatie. Lip micropigmentatie geeft je een langdurige lipverbetering die er niet af gaat.
 
Wie is een goede kandidaat voor een lip micropigmentatie ?
Iedereen die graag lippenstift draagt maar niet houdt van het gedoe om het meerdere keren per dag aan te brengen. Ook vrouwen die wat volume aan hun lippen willen toevoegen. De liptattoo zal niet zoveel doen als lip fillers, maar het zal je lippen zeker voller doen lijken.
 
Permanente lippenstift is ook geweldig voor oneffen lippen. Het zal onvolkomenheden in de vorm verbergen en de lippen symmetrischer maken.
 
Hoe ziet de Lip Color micropigmentatie behandeling eruit?
De PMU lippen behandeling is een proces van micropigmentatie, wat betekent dat een elektrisch naaldapparaatje wordt gebruikt om pigment in de huid van je lippen aan te brengen.
 
Is de PMU lippen behandeling pijnlijk?
Het gebied rond de lippen is erg gevoelig en als je steeds opnieuw een naald in je lippen laat prikken, klinkt dat misschien een beetje eng. Er wordt echter een verdovende crème aangebracht voordat de naald begint om de pijn weg te nemen. De meeste klanten melden dat het ongemakkelijk is, maar niet pijnlijk.
 
Hoe bereid ik me voor op een liptattoo behandeling?
 
Om je voor te bereiden op de behandeling moet je de volgende medicijnen, stoffen en vitaminen die je bloed dunner maken vermijden:
 
  • Aspirine
  • Ibuprofen
  • Alcoholische dranken
  • Cafeïne (koffie en thee)
  • Visolie
  • Niacine
  • Vitamine
 
Vermijd ook exfoliërende huidverzorgingsproducten en geneesmiddelen die de huid dunner maken. Probeer je lippen zo veel mogelijk te hydrateren voor de behandeling. 
 
Als je gevoelig bent voor koortslip, is het belangrijk om antivirale middelen te nemen vóór de behandeling. Deze kunnen ontstaan door de micropigmentatie en het genezingsproces beïnvloeden. Zorg ervoor dat je 3 dagen voor de behandeling en 3 dagen erna antivirale medicatie neemt (bijvoorbeeld acyclovir). 
 
De zwelling neemt na ongeveer (24-48 uur) af. Na de ingreep kan de kleur er te donker uitzien totdat er na ongeveer 4-5 dagen een lichte afschilfering (schilfering) optreedt. De kleur zal er lichter uitzien en je zou kunnen denken dat het niet genoeg is.
 
Na een maand stabiliseert het pigment in de huid en verschijnt het opnieuw. Maar veel zachter met een gedempte tint dan het origineel.
 
De lippen zullen een paar dagen tranen en het korstje op de lippen droogt op. Het is normaal om ongemak of druk te voelen, de lippen zullen een week lang vervellen.
 
Er kunnen twee of drie toepassingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Het is niet ongewoon om 70% van de kleur te verliezen na de eerste applicatie.
 
Tip: De lippen zullen gevoelig zijn, gebruik een rietje.
 
Instructies: 
 
Pluk, wrijf of pel de korstjes er niet af om kale plekken, littekens of infecties te voorkomen (jeuk is normaal omdat de huid zichzelf herstelt).
Houd het behandelde gebied schoon en droog (gebruik een schone handdoek of tissue om het te drogen), vermijd omgevingen waar vuil of ziektekiemen in contact komen met het gebied tijdens de genezing.
Was de huid dagelijks met een lichte aanraking om bacteriën, product- en olieophopingen en dode huid te verwijderen. Gebruik zachte zeep (Dial, Cetaphil, Neutrogena) en droog de huid af met een schone tissue.
Stel het behandelde gebied niet bloot aan de zon of zonnebank (3-4 weken na de procedure)
Hydrateren met een dun laagje zalf, aanbrengen met een wattenstaafje, droog gebied (nooit op nat of vochtig gebied aanbrengen)
Houd je haar uit de buurt van je gezicht
7-14 dagen geen make-up op het behandelde gebied
Vermijd slapen op je gezicht, gebruik een schone kussensloop
Vermijd de eerste 7-10 dagen zwemmen met je gezicht naar beneden in het zwembad, de zee, meren en bubbelbaden
Vermijd overmatig spoelen en heet water op het behandelde gebied
Het wordt aanbevolen om na de behandeling een week lang niet te zweten of te sporten.
Vermijd gekruid eten en hitte.
Blijf antivirale geneesmiddelen nemen als een arts dit aanbeveelt
Plukken of trekken aan huid die nog niet klaar is om los te laten, veroorzaakt pigmentverlies en kan dieper gelegen weefsel wegtrekken.
Gebruik 10-14 dagen geen decoratieve cosmetica op het behandelde gebied en vergeet niet om je lippen te hydrateren. 
 
Vergeet ook niet om je touch-up op voorhand te boeken – minstens 4 weken na de eerste sessie.
micropigmentatie lippen
full lips permanente make-up