Massage

Een ontspannende of een activerende massage?

Het doel van de massage is natuurlijk belangrijk om te weten. De massagegrepen worden hierop aangepast!
Bij Atalanta in Roermond is er keuze voor diverse massagevormen:
1. Ontspannend-
2. Sport-
3. Preventief
4. Therapeutische- (bij klachten)
5. Lypossage (massage om vetweefsel te laten verdwijnen)

Hiernaast is het mogelijk om met twee mensen tegelijk in dezelfde ruimte de behandeling te krijgen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is er op gericht om ontspanning te bereiken. Wij masseren met kruidenolie voor een optimale beleving.
Tevens kunt u er voor kiezen om met twee personen tegelijk in één ruimte te worden gemasseerd. Natuurlijk is dit wat moeilijker plannen omdat hier twee personen voor nodig zijn. Dus een stukje vooruit plannen (2 weken) is wel verstandig.

Ontspanningsmassage is te boeken voor 30 min., 45 min., of voor een uur. Ontspanningsmassage wordt uitsluitend uitgevoerd door en voor vrouwen! Ook kunt u een duo massage boeken..Het is belangrijk dat u aangeeft of u een stevige of toch liever een zachte massage wenst. Ook is het goed aan te geven of we ergens mee rekening dienen te houden. Zo is het goed te weten of u zwanger bent bijvoorbeeld.

massage roermond

Sportmassage

Het doel van sportmassage is dat door massage (doorbloeding stimuleren) spieren snel herstellen van de inspanningen.
Sportmassage is niet alleen voor sporters, maar kan ook worden ingezet bij mensen die zwaar fysiek werk doen. Bijvoorbeeld voor mensen die in de zorg werken, kinderopvang, bouw etc.

therapeutische massage 2 roermond

Preventieve massage

Preventieve massage is er op gericht om problemen/blessures te voorkomen. Enerzijds kan dit zijn voor mensen die zelfstandig zijn en zich niet kunnen permitteren om uit te vallen, anderzijds kan het zijn dat u veel achter de computer zit en uw houding niet goed is en last van schouders of rug heeft. Dan voorkomt een preventieve massage dat u klachten krijgt. Hoe vaak u een preventieve massage nodig heeft om klachten te voorkomen wordt al snel duidelijk na de eerste massage. In de regel is dit 8 tot 12 weken.

therapeutische massage roermond

Therapeutische massage

Therapeutische massage is een manier van masseren dat er op gericht is om klachten te verminderen of te laten verdwijnen.
De ervaring leert dat oefeningen doen bij de fysiotherapie vaak te weinig resultaat geeft en al helemaal geen resultaat geeft op de korte termijn. Na een therapeutische massage, waar ook een intake aan vooraf gaat, heeft u binnen 2 dagen resultaat. Dit is meestal een vermindering van de klacht waarna oefeningen doen prima is voor een verder herstel of genezing.
Sommige aandoeningen genezen sneller dan andere. <<lees meer over therapeutische massage>>

Nog meer massage

Klassieke massage (uitgebreid)

Massage van heel het lichaam, hoofd en gezicht. Deze massage duurt 75 minuten.

Gezicht- en hoofdmassage

Ontspannend, regenererend en stimulerend voor de bloedsomploop (anti-aging). Deze massage duurt 30 minuten.

Deep tissue massage

Een langzame, diepe massage die de spanning in de diepe spieren van rug, benen en armen vermindert. Het veroorzaakt ontspanning van weefsels en beïnvloed de mobiliteit en flexibiliteit positief. Deze massage duurt 60 minuten.

Hotstone massage

Massage om de bloed- en lymfestroom door het lichamm te verbeteren. Het zorgt voor een snelle regeneratie en heeft positieve effecten op het functioneren van inwendige organen. Speciaal aanbevolen voor mensen met last van koude handen en koude voeten. De massage duurt 60 minuten.

Chinese cuppingmassage

Massage uitgevoerd met rubberen chinese cups om rugpijn en spieraandoeningen te bestrijden. Deze massage duurt 60 minuten of 30 minuten naar keuze.

Bindweefsel/anti-cellulite/lipossage massage

Deze massage wordt vooral ingezet om bindweefsel te verbeteren. Bindweefsel wordt losgemaakt, littekens genezen mooier, de doorbloeding en vetafvoer wordt gestimuleerd. In de regel is 45 minuten nodig voor deze massage.

Lymfatische massage

Massage van voornamelijk de bovenste- en onderste ledematen. Het is er op gericht om zwelling door bloed of vocht te verminderen. Lymfeafvoer wordt gestimeleerd. Het verlicht vermoeidheid, bestrijd het gevoel van zware benen en versneld herstel. Deze massage duurt 45 minuten.