Massage Roermond

 

Therapeutische massage Roermond

Therapeutische massage (Roermond)wordt ingezet als er sprake is van spierklachten. Deze spierklachten zorgen voor onvoldoende bewegelijkheid. In sommige situaties kan hierdoor vervelende hoofdpijn en/of duizeligheid voorkomen. De oorzaak van spierpijn kan divers zijn; door een verkeerde houding, stress, last van een knie, een scheef bekken door beenlengte verschil…. Te veel eigenlijk om op te noemen.
Onze cliënten hebben vaak al een hele geschiedenis van behandelingen bij de fysiotherapie achter de rug. Oefeningen en bewegen zijn goed, maar de klacht direct aanpakken is beter! Daarom  kiezen veel  cliënten voor de therapeutische massage (spierklachten massage) van Atalanta-wellness Roermond.

Werkwijze therapeutische massage roermond

Nadat er een afspraak is gemaakt vindt er een intake plaats. Tijdens deze intake wordt er naar de klacht gekeken, lichamelijk onderzoek gedaan. Wat belangrijk is om te vermelden is dat er snel over wordt gegaan naar het behandelen van de klacht. Dit omdat we geen tijd willen verspillen, want ook tijdens de behandeling kunnen er vragen worden gesteld. Het is fijn als u twee handdoeken meeneemt, deze zullen uw kleding beschermen. Dit is nodig omdat we met olie werken.

De eerste behandeling duurt meestal 45- 60 minuten. Deze kost € 62,-
Heeft u een aanvullende verzekering? Dan wordt in veel gevallen de behandeling tot € 45,- per behandeling vergoed.
Is er een vervolg behandeling nodig (bij voldoende resultaat en tevredenheid maakt u zelf een afspraak), dan kost deze € 34,00
Deze behandeling wordt dan (meestal) volledig vergoed. Twijfelt u of uw aanvullende verzekering de kosten vergoed, neem dan even contact met ons op. De eerste behandeling is belangrijk omdat u hier resultaat bij moet hebben. De klachten moeten minder worden of van aard veranderen. Dan weten we zeker of het zinvol is om door te gaan. Vaak zijn klachten binnen twee weken beduidend minder!
We gaan voor resultaat, daar staan we voor.

Combinatie van Fysiotherapie en Orthomoleculaire Geneeskunde

Een probleem met spieren of gewrichten wordt bij ons ‘breed’ onderzocht. Is een spier overbelast, dan is dat snel helder. Maar heeft u hoofdpijn, dan wordt het al wat complexer. Te vaak wordt gesteld dat dit door stress komt, maar wat doet ‘ stress dan waardoor je hoofdpijn krijgt’? En waarom is dit vaak in combinatie met nekpijn en/of last bij de schouderbladen?
Vaak krijg ik in de praktijk mensen met bursitis (slijmbeursontsteking). Deze slijmbeursontsteking wordt uitwendig, maar ook ‘inwendig behandeld’. Niet met chemische ontstekingsremmers zoals Brufen (ssri’s), maar met veilige plantaardige stoffen! De vraag is, waarom u een ontsteking krijgt? Wat is de oorzaak van het probleem?
Met andere woorden; we onderzoeken, behandelen en geven advies om in de toekomst deze klachten niet meer terug te krijgen.
De behandeling is er op gericht om u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen!
Therapeutische massage is bij ons dus een brede aanpak van het probleem én de oorzaak

<<meer lezen>>

Rechten, plichten en privacy

U heeft contact met ons opgenomen en kort uw klacht voorgelegd. Hierna is er een afspraak gemaakt en tijdens de eerste kennismaking wordt er een ‘intake-gesprek’ gevoerd. Alle gegevens van dit gesprek (en alles wat tijdens de behandeling ter sprake komt) is vertrouwelijke informatie. De therapeut mag niet zonder uw toestemming de informatie doorgeven aan anderen!
De therapeut dient met u te overleggen wat zijn/haar bevindingen zijn (na de intake en het lichamelijk onderzoek) en stelt een behandeling voor. U bepaald of u het eens bent met de behandeling, u bepaald tevens of u door wilt gaan met de ingezette behandeling. U bent aan de behandelaar geen rekenschap schuldig als u de behandeling wilt afbreken! Daarom zullen wij na de eerste behandeling er niet op staan dat u een vervolgbehandeling plant. Wij geven altijd het advies om minimaal drie dagen te wachten om te bezien of de behandeling positieve effecten heeft op de klacht. Is er totaal geen vooruitgang, dan is het ook niet zinvol om de behandeling voort te zetten!
Uw rechten en plichten staan beschreven in de WGBO (wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst). <<KLIK hier om deze wet te bekijken>>

 

 

Hier online afspraak maken of u belt: 0475-338821

therapeutische massage bij nekpijn

Lypossage

Lypossage is een manier van masseren waarbij het doel is om de doorbloeding in het desbetreffende gebied zodanig te verbeteren dat, indien iemand aan het afvallen is, ook vetweefsel in ‘moeilijke gebieden’ afgebroken wordt….dit is een hele mond vol…
Lypossage gaat niet lukken als u niets aan uw eten veranderd of indien u denkt dat bewegen genoeg is..
Vet kun je niet wegmasseren, het geen je kunt bereiken is dat door een zeer goede doorbloeding in combinatie met gezond eten, vet wordt verbrand. En ook op gebieden waar vet zich gemakkelijk stapelt (buik, zijkant heupen en benen) kan dan vet verdwijnen. Dit is geen gemakkelijk proces. U moet hier maanden voor uit trekken! Normaal doen we een intake waar we spreken hoe we dit gaan aanpakken. De eerste behandeling is hier voor geschikt. Hierna gaat u koolhydraatarm eten zodat u in een ‘ketose’ toestand komt. Ketose is een toestand waarbij energie wordt gewonnen uit vetverbranding. Normaliter verbrand het lichaam het liefste suikers als deze worden aangeboden. Suikers (koolhydraten) worden veel gegeten. Veel te veel! Alles wat te veel is wordt door de lever omgezet in vetten en opgeslagen voor tijden dat er hongersnood is……Dat komt niet veel meer voor, zeker niet in het Westen! Hierdoor zien we dat er veel sprake is van obesitas. Dikke buiken, dikke benen en de rest blijft vaak ook niet achter..

U moet er dus voor zorgen dat uw lichaam vet gaat verbranden. Dit is een kwestie van geen suikers eten en meer eiwitten en vetten eten. In de praktijk komt het er op neer dat u vetter moet eten en alles van koolhydraten moet laten.

Als u in het proces van vetbranding zit (dat is met onze weegschaal te controleren) dan is het tijd om lypossage uit te voeren. Het liefst enkele weken achter elkaar. U zult merken dat het helpt!

 

Zoekt u een orthomoleculair therapeut met een andere specialisatie?

Deze collega’s kan ik van harte aanbevelen:

Holistisch therapeut Elena Karnaukhova <<klik hier>>