Ombre brows

Ombre brows een populaire trend

Permanente make-up, ook wel tatoeage genoemd, is een populaire trend die steeds meer wint aan populariteit. Een van de meest geliefde technieken binnen deze trend is de ombre brows techniek. In deze blog gaan we dieper in op wat ombre brows precies zijn, hoe het proces verloopt en de voordelen van deze techniek

Wat zijn ombre brows?

Ombre brows is een techniek die gebruik maakt van een schaduweffect om de wenkbrauwen een natuurlijke en volle uitstraling te geven. In tegenstelling tot traditionele wenkbrauwtattoos, waarbij de kleur in één tint wordt gecreëerd, wordt bij ombre wenkbrauwen een gradiënt van kleuren gebruikt om een natuurlijkere uitstraling te creëren. Dit zorgt ervoor dat de tattoo minder opvallend is en er meer lijkt op echte wenkbrauwhaartjes.

Permanente make up roermond ombre brows 8

Ombre powder brows, het proces

Het proces van ombre brows is vergelijkbaar met andere vormen van permanente make-up, Eerst zal de huid worden gereinigd en wordt er een meetlatje en potlood gebruikt om de vorm van de wenkbrauwen te bepalen.
Vervolgens zal de p-m artist de kleuren mengen en de gradiënttoepassen met behulp van een speciaal apparaat. Dit proces kan een beetje pijnlijk zijn, maar de meeste mensen beschrijven het als een milde prikkeling.

ombre powder brows

Voordelen van ombre brows

Er zijn tal van voordelen aan de techniek van ombre brows. Ten eerste zorgt het voor een natuurlijke en volle uitstraling van de wenkbrauwen, waardoor je er altijd perfect uitziet. Ook verkort het tijd en moeite, omdat je wenkbrauwen niet meer hoeft bij te werken met make-up. Bovendien is de techniek geschikt voor zowel mensen met dunne als volle wenkbrauwen, waardoor het een goede optie is voor iedereen. Een ander voordeel van ombre brows is dat het een semi-permanente optie is. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd zal minderen, waardoor je de optie hebt om de kleur na enkele jaren opnieuw aan te brengen of te veranderen.

Ben kritisch..

Bij de keuze van een salon of een artist, is het van belang dat je altijd vraagt naar een vergunning van de GGD. Is er een vergunning aanwezig, dan kun je er vanuit gaan dat er voldoende aandacht wordt besteed aan hygiëne. Dit is noodzaak omdat ombre wenkbrauwen, net als elke andere vorm van permanente make-up, een medische procedure is en dus moet worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals.
Atalanta-wellness voldoet in deze aan alle eisen. Dan rest nog dat je je moet vergewissen van het werk van de artist. Ze zal haar werk op facebook en internet met trots laten zien. Heb je nog twijfels? Neem dan contact met ons op en stel je vragen, of maak een vrijblijvende afspraak.