Wimperextensions

Wimperextensions laten zetten in Roermond, een goede keuze?

Wimperextensions, of wat minder deftig; ‘nepwimpers’ in Roermond laten zetten….Is dat een goede keuze?
Die vraag stel ik me omdat ik merk dat wimperextensions behoorlijk is doorgedrongen in de wereld van de schoonheidsverzorging. Was het vroeger één gezichtsbehandeling om de 6 tot 8 weken, nu doen veel vrouwen meer aan hun uiterlijke verzorging en ‘looks’ dan enkele jaren geleden. Wimperextensions of ‘lashes’ is een jaar of 10 geleden begonnen, een enkeling, die waarschijnlijk in de spiegel keek en dacht: “hier is nog wat aan te verbeteren”…
One-by-one wimperextensions was het eerste waarbij één nepwimperhaartje op een wimperhaartje werd geplakt. Ook dat was een soort van gok, omdat de vraag was hoelang die zou blijven zitten en in hoeverre je dan toch gewoon de dingen kon blijven doen die je wilde doen. Het moet frustrerend zijn geweest in het begin, want als je s’ morgens in de spiegel keek was het altijd de vraag wat er nog op zat.
In Roermond waren er maar enkele salons waar je wimperextensions kon laten zetten. Dat is nu wel anders. Wij van Atalanta waren er al snel bij. Zag de ene schoonheidsspecialiste het niet zitten, een andere zag er een uitdaging in. Op zich is het een interessant verdienmodel. De vrouw met wimperextensions ziet er vaak mooi uit doordat er sprake is van een meer vrouwelijke oogopslag. Dat wimpers uitvallen staat vast. Een normale cyclus van wimpers is 6-8 weken. Dus je eigen wimpers vallen sowieso uit na een weekje of 6 tot 8.

Welke soorten wimperextensions zijn er?

In de tijd is het aanbod in wimperextensions behoorlijk uitgegroeid tot een volwassen markt. Na de one-by-one wimpers kwamen de russian vollume wimpers. Hierbij worden i.p.v. één nepwimperhaartje op een wimpertje, meerdere nepwimperhaartjes op één wimperhaartje geplakt. Meerder benamingen worden hieraan gegeven: ‘3-d wimpers, russian wimpers’ etc.
De laatste trend is meer een tussenvorm waar meer gekeken wordt naar een natuurlijkere uitstraling waarbij de verschillende vormen gebruikt worden voor een mooiere oogopslag. Naast deze vormen zijn er ook nog de wimperextensions voor speciale gelegenheden waarbij bijv. enkele zilveren wimpers tussen de normale extensions worden gebruikt, maar wacht dat je van ‘gekleurde wimperextensions’ bijv. met carnaval?! 
Ik heb geen idee waar het naar toe gaat want zelfs extensions voor wenkbrauwen wordt al aangeboden..

Wat zijn de voor- en nadelen van wimperextensions?

Voor- en nadelen van het kiezen voor wimperextensions is niet zo lastig te bedenken. Niets is zo fijn om s’ morgens niet te veel tijd kwijt te zijn om er goed uit te zien.  Je kunt wimperextensions kiezen van verschillende lengtes, verschillende krulsterkten, verschillende dichtheid en zelfs verschillende kleuren. Ga je voor een natuurlijke look of voor extravagant?
De extensions blijven weken zitten, natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Ben je een onrustige slaper, wrijf je ongemerkt veel in je ogen, was de luchtvochtigheid in de kamer en de temperatuur tijdens het zetten wel goed?
Je kunt geen mascara of krultang gebruiken. Het komt een enkele keer voor dat iemand allergisch reageert op de lijm. Het is dan zaak om de wimpers zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kan met olie en een wattenstaafje.
Een nadeel van wimperextensions is dat je ze wel regelmatig moet laten bijvullen. In de regel worden de wimpers rond de 14 dagen bijgevuld. Dus hieraan zijn kosten verbonden.

Wat kun je beter niet doen met wimperextensions?

Om langer van je wimpers te genieten is het zaak dat je voorzichtig bent met het wrijven in je ogen. Na het douchen niet wrijven met een handdoek, maar droog deppen. Je hebt een speciaal borsteltje (gekregen) om de wimpers te borstelen.
Doe geen mascara op je ogen en gebruik geen make-up op oliebasis. Dit geldt ook voor oogschaduw.
Tevens is het zaak dat je vlak na het aanbrengen voorzichtig bent: huilen, zweten en zwemmen kun je beter niet doen. Douchen kun je beter een dag niet doen.
Luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur heeft invloed op de hechting/drogen van de lijm. Een professionele salon zal er voor zorgen dat het ruimteklimaat goed is.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Hoe lang de wimpers blijven zitten is een goede vraag. Maar, hoe lang de wimpers blijven zitten is in eerste instantie afhankelijk van diegene die ze aangebracht heeft. Dus een goede lijm, ook een goed product en een werkruimte met een goede luchtvochtigheid en temperatuur. Dan is het zaak de verleiding te weerstaan om in je ogen te wrijven, de eerste uren geen vocht in en bij je ogen te krijgen, zodat de lijm goed kan uitharden. Geen olie-achtige stoffen er op laten komen en goed verzorgen.
Je eigen lichamelijke conditie speelt ook een belangrijke rol. Op het moment dat je weinig weerstand hebt of ziek bent vallen wimperhaartjes sneller uit dan normaal.
Dus, bij goede condities kun je er van uit gaan dat een bijvulling pas nodig is na 14 dagen.

Wat is een goede prijs voor het zetten van wimperextensions in Roermond?

Hoeveel verdien jij per uur?
Een wimperartist heeft de nodige ervaring en scholing gehad en gebruikt de beste materialen. Dus het kan niet zijn dat een nieuwe set wimpers (1,5 uur werk) bijna niets kost!
Van de opbrengst dient ook nog eens 21% btw afgedragen te worden dus kun je je wel voorstellen dat het eerlijke werk € 60 – € 80,- kost.
Het bijvullen van wimpers kost ongeveer iedere 14 dagen € 30 – € 40,-….Maar, eerlijk is eerlijk, het ziet er wel prachtig uit!

wimperextensions russian volume
one-by-one wimperextensions