Therapeutische massage

Therapeutische massage, waarom zou je dit niet doen?

Je loopt al weken rond met die schouder die je pijn doet bij bepaalde bewegingen. Vooral als je slaapt en je draait je om op een andere zijde dan wordt je er gewoon wakker van…
Het is al enige tijd geleden dat je met je klachten naar de huisarts ging. Hij hoorde het verhaal aan en vertelde je dat hij toch wel dacht dat het een pees was die opspeelde. Je had twee opties: een spuit met corticosteroiden er in of door verwijzen naar de fysiotherapie. Je koos voor dat laatste.
De fysiotherapeut heeft je klachten aangehoord en komt met het voorstel om je spieren sterker te maken. Het gevolg is dat je wekelijks in de sportzaal staat om oefeningen te doen. Een huisarts zal je niet snel doorsturen naar een massage therapeut voor een therapeutische massage. Dit is een gemiste kans!

En nu enkele weken later kun je nog niet echt zeggen dat er veel verbetering in zit..
Ik raad je aan om therapeutische massage bij Atalanta te proberen. Baad het niet schaad het niet! Je krijgt eerlijk advies of het gaat helpen. Onze massage therapeut heeft veel ervaring en zal dit niet onder stoelen of banken steken. Alles wat de massage therapeut en wat je zelf kunt doen wordt besproken. Dit gebeurt tijdens de behandeling, dus geen lange verhalen. 

therapeutische massage bij nekpijn

Therapeutische massage, hoe werkt het?

Via via heb je het advies gekregen om eens naar de massage therapeuten van Atalanta te gaan in Herten. “Daar wordt ten minste nog gemasseerd bij klachten” vertelde ze.
Een afspraak is zo gemaakt. Je kunt dit via de website doen en zelf kijken wanneer het je het beste uit komt.
Je kunt duizenden euro’s uitgeven aan reclame materialen, de beste en de eenvoudigste manier om reclame te maken is toch eigenlijk gewoon je werk goed doen. Daar wordt over gesproken. “Kleine wondertjes verrichten”, zorgt er voor dat er over je gepraat wordt. Wat altijd voorop blijft staan is er voor te zorgen dat het aantal behandeling zo minimaal mogelijk is. Je moet je realiseren dat iedereen het druk heeft en iedere keer weer naar de therapeut gaan kost hoe dan ook energie. Behandelingen dienen te helpen anders moet je niet aan beginnen. En hoe sneller een behandeling je van de klachten af helpt hoe beter. Onze massage therapeuten gaan voor “Zinnige zorg” . Al na de eerste behandeling moet je merken dat er iets gebeurt. Gebeurt er niets, dan is het niet zinvol en kun je beter iets anders proberen.

Wanneer moet er effectief iets te merken zijn?

Dan is het de vraag of we een vervolg afspraak moet maken?
Stelselmatig zeg ik hier “nee” op. Ieder mens zit anders in elkaar en ik kan niet zeggen dat bij een bepaalde klacht het zeker nog eens nodig is om te behandelen. Daar vraag ik mensen om eerst twee dagen af te wachten hoe het met de klacht gaat. De verwachting is meestal dat de dag na de therapeutische massage de huid gevoelig is, of dat je er nog slechter op kunt liggen. Na twee dagen zijn er in het lichaam mechanismen aan het werk gezet om de klachten te verminderen. Wellicht mag je dan spreken van dat ‘de genezing aan de gang is’.

Therapeutische massage Roermond 2

Therapeutische massage in Roermond is wat lastiger om te vinden. Natuurlijk heb ik wel wat massage therapeuten die op dit gebied iets doen. Zeker als er sprake is van ontspanning, shiatsu- en energetische massages. Sabina en Henry bij Atalanta in Roermond houden zich vooral bezig met klachten op lichamelijk gebied. Ook al kun je nooit zeggen dat klachten alleen lichamelijk zijn want er is altijd een geestelijke en een maatschappelijke component. Meestal komen bij ons mensen die last hebben van de rug, of een schouder. Veel last hebben van hoofdpijn of zware benen. Dit is vaak het gevolg van iets. De oorzaak kan zeer divers zijn, zonder daar moeilijk over te doen. als we de oorzaak weten, is het advies ook gemakkelijk. De uitvoering kan wat lastiger zijn. Het je last van stress en de oorzaak is dat je het werk dat je doet niet leuk vindt…dan is het advies om te stoppen met je werk en dan verdwijnen de klachten vanzelf! Haha, was het maar zo gemakkelijk.