Therapeutische massage Roermond

 

Therapeutische massage Roermond

Therapeutische massage wordt ingezet als er sprake is van spierklachten.

Deze spierklachten hebben vaak pijn als gevolg of er is sprake van onvoldoende bewegelijkheid. In sommige situaties kan vervelende hoofdpijn en/of duizeligheid voorkomen.

De oorzaak van spierpijn kan divers zijn; een verkeerde houding, stress, last van een knie, een scheef bekken door beenlengte verschil…. Te veel eigenlijk om op te noemen.

Werkwijze

Nadat er een afspraak is gemaakt vindt er een intake plaats. Tijdens deze intake wordt er naar de klacht gekeken, lichamelijk onderzoek gedaan. Wat belangrijk is om te vermelden is dat er snel over wordt gegaan naar het behandelen van de klacht. We gaan geen tijd verspillen, want ook tijdens de behandeling kunnen er vragen worden gesteld.

De eerste behandeling duurt meestal 45- 60 minuten. Deze behandeling kost € 55,-
Heeft u een aanvullende verzekering? Dan wordt in veel gevallen de behandeling tot € 45,- per behandeling vergoed.
Is er een vervolg behandeling nodig (bij voldoende resultaat en tevredenheid maakt u zelf een afspraak), dan kost deze € 29,-
Deze behandeling wordt dan (meestal) volledig vergoed. Twijfelt u of uw aanvullende verzekering de kosten vergoed, neem dan even contact met ons op.

Combinatie van Fysiotherapie en Orthomoleculaire Geneeskunde

Een probleem met spieren of gewrichten wordt bij ons ‘breed’ onderzocht. Is een spier overbelast, dan is dat snel helder. Maar heeft u hoofdpijn, dan wordt het al wat complexer. Te vaak wordt gesteld dat dit door stress komt, maar wat doet ‘ stress dan waardoor je hoofdpijn krijgt’? En waarom is dit vaak in combinatie met nekpijn en/of last bij de schouderbladen?
Vaak krijg ik in de praktijk mensen met bursitis (slijmbeursontsteking). Deze slijmbeursontsteking wordt uitwendig, maar ook ‘inwendig behandeld’. Niet met chemische ontstekingsremmers zoals Brufen (ssri’s), maar met veilige plantaardige stoffen! De vraag is, waarom u een ontsteking krijgt? Wat is de oorzaak van het probleem?
Met andere woorden; we onderzoeken, behandelen en geven advies om in de toekomst deze klachten niet meer terug te krijgen.
De behandeling is er op gericht om u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen!

Rechten, plichten en privacy

U heeft contact met ons opgenomen en kort uw klacht voorgelegd. Hierna is er een afspraak gemaakt en tijdens de eerste kennismaking wordt er een ‘intake-gesprek’ gevoerd. Alle gegevens van dit gesprek (en alles wat tijdens de behandeling ter sprake komt) is vertrouwelijke informatie. De therapeut mag niet zonder uw toestemming de informatie doorgeven aan anderen!
De therapeut dient met u te overleggen wat zijn/haar bevindingen zijn (na de intake en het lichamelijk onderzoek) en stelt een behandeling voor. U bepaald of u het eens bent met de behandeling, u bepaald tevens of u door wilt gaan met de ingezette behandeling. U bent aan de behandelaar geen rekenschap schuldig als u de behandeling wilt afbreken! Daarom zullen wij na de eerste behandeling er niet op staan dat u een vervolgbehandeling plant. Wij geven altijd het advies om minimaal drie dagen te wachten om te bezien of de behandeling positieve effecten heeft op de klacht. Is er totaal geen vooruitgang, dan is het ook niet zinvol om de behandeling voort te zetten!
Uw rechten en plichten staan beschreven in de WGBO (wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst). <<KLIK hier om deze wet te bekijken>>

Afspraak maken

Dat kan via deze link (online afspraak maken) of u belt: 0475-338821