© Alle rechten voorbehouden.

Evenkamp 5

6041PC ROERMOND

0475-338821


K.v.K.:        13043304


B.T.W.:       NL 189392502b01


ING:           8377274Kinesiotape (curatape)

Kinesiotaping komt van oorsprong uit Japan.Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Kinesiotape  is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesiotape ligt in het feit dat de Kinesiotape rekbaar is tot 130-140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesiotape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

 

Functies van Kinesiotape :

-         pijndemping

-         geeft steun aan spieren en gewrichten

-         verwijdert oedeem

-         corrigeert gewrichten en weefsel

Voordeel van deze methode, de tape kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs door getraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten  kun je Kinesiotape toepassen?

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespees klachten, schouder klachten, rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesiotape.


Een klacht wordt in de volle breedte aangepakt. Naast Kinesiotape kan gebruik gemaakt worden van Elektro Acupunctuur en/of Cupping......